Δήμος Πύδνας Κολινδρού | Κάτοικοι

Κάτοικοι

"Περπατάς στην πόλη κι αφήνεις τις σκέψεις να ξετυλίγονται. Εμφανίζονται πρόσωπα και συνωστίζονται στα συννεφάκια των σκέψεων. Οι συνειρμοί εντείνονται από τις στάσεις της διαδρομής σου: κτίρια, μαγαζιά, δέντρα, συναντήσεις, βόλτες, ραντεβού, ο εαυτός σου σε άλλες ηλικίες. Η μητέρα, ο φίλος, το σχολείο, η πόλη.

(Νίκος Βατόπουλος, «Η πόλη είναι οι άνθρωποί της», 2014, Καθημερινή)

Στην παρακάτω ενότητα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για θέματα της καθημερινής σας ζωής που αφορούν πτυχές του ευρύτερου φάσματος των δραστηριοτήτων της κοινωνίας του Δήμου.

Παιδιά

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού εφαρμόζει διάφορα προγράμματα δράσεων που αφορούν τους μικρούς δημότες. Πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις λαμβάνουν χώρα σε κάθε περιοχή του Δήμου.

Τρίτη Ηλικία

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού έχει ως προτεραιότητα τα άτομα τρίτης ηλικίας και για αυτό το λόγο εξακολουθεί να ενισχύει τα διάφορα προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες

Διαρκής είναι η προσπάθεια του Δήμου Πύδνας Κολινδρού να σταθεί αρωγός στις κοινωνικές ομάδες.

Αλλοδαποί-Μετανάστες

Στο Δήμος Πύδνας Κολινδρού διαβιούν πολίτες μετανάστες, που εργάζονται, αποκτούν βιοτικούς δεσμούς με την περιοχή και συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Τοπική Ιστορία

Ιστορία Εκπαίδευσης (Διδακτήρια), Ιστορία Φορέων Πολιτισμού

Υγεία

Η λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων ξεκίνησε το 1988. Στελεχώνονται από μόνιμο Ιατρικό  προσωπικό. Παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ασφάλεια

Αναμφίβολα, το ζήτημα της ασφάλειας είναι ύψιστης σημασίας σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Εκπαίδευση

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού  μέσω του Κέντρου δια βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) παρέχει προγράμματα επιμόρφωσης σε ενήλικες.

Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός θεωρείται χρήσιμος όσο ποτέ άλλοτε για την επίλυση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών, ανθρωπιστικών και ειρηνευτικών ζητημάτων και είναι η ατομική συνεισφορά που δεν σχετίζεται με κέρδος.

Καθαριότητα και Περιβάλλον

Η υιοθέτηση της θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς θα πρέπει να μας αγγίζει όλους ανεξαιρέτως. Δεν ζητάμε από τους πολίτες κάτι ανέφικτο. Μερικές απλές, καθημερινές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τέχνες-Πολιτισμός-Αθλητισμός

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, έχοντας ως στόχο την προαγωγή των τεχνών και του πολιτισμού, βρίσκεται σε μία διαρκή διαδικασία οργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Συμβαίνουν στον Δήμο

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού παρέχει σε όλους του κατοίκους τη δυνατότητα ψυχαγωγίας, δημιουργικής ενασχόλησης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Εξυπηρέτηση Πολίτη

Ο ρόλος των ΚΕΠ είναι να αποτελέσουν τα σημεία επαφής των Δημοσίων υπηρεσιών με τους πολίτες και να παράσχουν υπηρεσίες μιας στάσης.

Αιτήσεις-Δικαιλογητικά-Οδηγίες

Όλα τα δικαιολογητικά που χρησιμοποιούνται στης συναλλαγές σας με τις υπηρεσίες του Δήμου  Πύδνας Κολινδρού

Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Διαύγεια -  Δήμος Πύδνας Κολινδρού

ΕΣΠΑ