Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου δεν είναι ένα απλό γεγονός. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο περικλείεται η ψυχή της Βόρειας Πιερίας, η δημιουργικότητα των κατοίκων της, καθώς και η ζωντάνια και το μεράκι όσων συμμετέχουν σ' αυτήν.

Η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε μια έκθεση σύμφωνα με τις σύγχρονές απαιτήσεις βασισμένη στο δίπτυχο παράδοση και ιστορία και αποτελεί το πλέον σημαντικό εμπορικό και οικονομικό γεγονός του Δήμου μας.

Σας καλούμε στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου που ανοίγει τις πύλες της, με τα επίσημα εγκαίνιά της και διαρκεί ένα δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

Καλό παραδοσιακό φαγητό, φθηνές αγορές, παιδικά παιχνίδια, χορός, διασκέδαση, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμός, εξυπηρέτηση, φιλοξενία, παράδοση, ανάπτυξη, είναι μερικά από τα στοιχεία της επιτυχίας που έγινε παράδοση.

Αξίζει να επισκεφτεί κάποιος το Αιγίνιο, τις μέρες αυτές της Εμποροπανήγυρης, με θετικό πνεύμα παραμερίζοντας τις παραξενιές που μας έφερε ο καινούργιος γεμάτος άγχος τρόπος ζωής και να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινότητα.

Επισκεφτείτε τον ηλεκτρονικό οδηγό Εμποροπανήγυρης Αιγινίου εδώ

Εμποροπανήγυρη Αιγινίου
Εμποροπανήγυρη Αιγινίου
Εμποροπανήγυρη Αιγινίου
Εμποροπανήγυρη Αιγινίου
Εμποροπανήγυρη Αιγινίου
Εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου (μια από τις πρώτες που λειτούργησαν στη χώρα) ξεκίνησε το 1926 από τους πρόσφυγες της Αν. και Βορ. Θράκης (Αν. Ρωμυλία), φέρνοντας μαζί τους τις αναμνήσεις από το πανηγύρι της πατρίδας τους που γινόταν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να γίνει στο χωριό μια Εμποροπανήγυρη, ένα κοινώς αποκαλούμενο «παζάρι». Μετά από τις σχετικές ενέργειες επέτυχε την κυβερνητική έκδοση αδείας της ίδρυσης της Εμποροπανήγυρης.

Το γεγονός αυτό έγινε αμέσως γνωστό. Από παντού άρχισαν να καταφθάνουν άνθρωποι με εμπορεύματα πάσης φύσεως. Η αρχική μορφή του πανηγυριού ήταν εμποροζωοπανήγυρης, με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε  στη σημερινή της μορφή.

Σήμερα λειτουργεί σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο με περίπτερα χώρο περίπου 40 στρεμ. συγκεντρώνοντας πλήθος εκθετών και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια εικόνα που συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού και αποτελεί κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός του τόπου μας και για την ευρύτερη περιοχή.

Θεσσαλονίκη - Αιγίνιο 

Από Θεσσαλονίκη Με Αυτοκίνητο 

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσετε με τον αυτοκίνητο σας από την Θεσσαλονίκη μέχρι την περιοχή του Αιγινίου όπου διεξάγεται η εμποροπανήγυρη Αιγινίου. Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος ακολουθήστε τον σύνδεσμο "Προβολή μεγαλύτερου χάρτη".

Δείτε τον χάρτη

Από Θεσσαλονίκη Με Προαστιακό/Τρένο

Η πρόσβαση στην εμποροπανήγυρη Αιγινίου γίνετε ακόμη πιο εύκολη με την χρήση του προαστιακού ή τρένου, όπου σας αποβιβάζει ακριβώς στην περιοχή που διεξάγεται η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου.

Τα διαθέσιμα Δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΣΕ πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση.

tickets trainose

Από Θεσσαλονίκη Με Λεωφορείο

Κατερίνη - Αιγίνιο

Από Κατερίνη Με Αυτοκίνητο

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσετε με τον αυτοκίνητο σας από την Κατερίνη μέχρι την περιοχή του Αιγινίου όπου διεξάγεται η εμποροπανήγυρη Αιγινίου. Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος ακολουθήστε τον σύνδεσμο "Προβολή μεγαλύτερου χάρτη".

Δείτε τον χάρτη

Από Κατερίνη Με Προαστιακό/Τρένο

Η πρόσβαση στην εμποροπανήγυρη Αιγινίου γίνετε ακόμη πιο εύκολη με την χρήση του προαστιακού ή τρένου, όπου σας αποβιβάζει ακριβώς στην περιοχή που διεξάγεται η  εμποροπανήγυρη Αιγινίου.

Τα διαθέσιμα Δρομολόγια μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΣΕ πατώντας στην παρακάτω διεύθυνση .

tickets trainose

Από Κατερίνη Με Λεωφορείο

Αλεξάνδρεια - Αιγίνιο

Από Αλεξάνδρεια Με Αυτοκίνητο

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσετε με τον αυτοκίνητο σας από την Αλεξάνδρεια μέχρι την περιοχή του Αιγινίου όπου διεξάγεται η εμποροπανήγυρη Αιγινίου. Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος ακολουθήστε τον σύνδεσμο "Προβολή μεγαλύτερου χάρτη".

Δείτε τον χάρτη

Από Αλεξάνδρεια Με Λεωφορείο

Βέροια - Αιγίνιο

Από Βέροια Με Αυτοκίνητο

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσετε με τον αυτοκίνητο σας από την Βέροια μέχρι την περιοχή του Αιγινίου όπου διεξάγεται η εμποροπανήγυρη Αιγινίου. Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος ακολουθήστε τον σύνδεσμο "Προβολή μεγαλύτερου χάρτη".

Δείτε τον χάρτη

  • Καλό  Παραδοσιακό Φαγητό
  • Φθηνές Αγορές - Παιδικά Παιχνίδια
  • Χορός – Διασκέδαση
  • Ανθρώπινες Σχέσεις – Πολιτισμός
  • Εξυπηρέτηση – Φιλοξενία
  • Παράδοση - Ανάπτυξη

H έναρξη λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου συνοδεύεται από πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης. Μουσικά παραδοσιακά συγκροτήματα, χορευτικά συγκροτήματα, καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, συνθέτουν ένα πολύμορφο πολιτιστικό πάζλ που αξίζει να παρακολουθήσει ένας επισκέπτης.

Πρόγραμμα Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 95ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου

Εγκαίνια 95ης Εμποροπανήγυρης Αιγινίου

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 & ώρα 20:00 95α Εγκαίνια με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Αιγινίου & Κολινδρού

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης 21:30

Ταξίδι στη Μουσική Παράδοση με το μουσικό σχήμα "Μπρατίμια"

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Διοικητήριο Εμποροπανήγυρης: 2353023391

Αστυνομία Αιγινίου: 2353023333

Δήμος: 2353350100

fax: 2353022990

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοσελίδα: www.pydnaskolindrou.gr

Email: aiginio@otenet.gr

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 38, Αιγίνιο Πιερίας

Τηλέφωνο Δήμου: 2353350100

Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία της εμποροπανήγυρης είναι συνεχόμενη.

Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Διαύγεια -  Δήμος Πύδνας Κολινδρού

ΕΣΠΑ