Έναρξη του έργου "Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του δήμου Πύδνας-Κολινδρού

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας υπέγραψαν σύμβαση για την εκτέλεση του έργου "Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του δήμου Πύδνας-Κολινδρού" συνολικού ποσού 76.533,41€.

Η βασική χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II" ενώ από ιδίους πόρους ο δήμος θα καταβάλλει το ποσό των 5.233,41€. Η ένταξη στο πρόγραμμα έγινε τον Οκτώβριο 2020, μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο δήμος τον Δεκέμβριο 2019. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ που φοιτούν ή επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες του δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μανώλας Αναστάσιος ανέφερε:

"Η ελεύθερη προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές δεξιότητες (τα οποία όμως έχουν ειδικές ανάγκες) σ’ όλους τους χώρους, ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτόν τον σκοπό. Είναι καθήκον όλων μας να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τη διευκόλυνση της ζωής αυτών των συνανθρώπων μας. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να επισημάνω ότι κυρίως ο  κορονοϊος δεν μας επέτρεψε έως τώρα να οργανώσουμε τις δραστηριότητες που θα θέλαμε για τα άτομα αυτά. Όμως οι προσπάθειές μας συνεχίζονται."

Share

Δείτε Επίσης

10 Αυγ 2022 - 10:28

 

« Η ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ»
51ο Φεστιβάλ Ολύμπου
Παρασκευή 12 Αυγούστου & 9:15

« Η ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ»51ο Φεστιβάλ Ολύμπου Παρασκευή 12 Αυγούστου & 9:15

10 Αυγ 2022 - 10:24


Ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή  σας προσκαλεί την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00 στο χώρο της Αρχαίας Πύδνας, συναυλία με την σοπράνο κ. Χαρά Καλατζίδου και τη σολίστ πιάνου κ. Μιμή Ρουφογάληr

Αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Διαύγεια -  Δήμος Πύδνας Κολινδρού